Faptele mici vindecă răni
Oamenii cu dizabilități locomotorii se confruntă cu o mulțime de probleme, mare parte dintre ele nevăzute. Pentru că, de cele mai multe ori, ei sunt nevăzuți. Stau ascunși pentru că societatea nu le oferă întotdeauna ce au nevoie. Drumul lor către o viață independentă și liberă este dificil și are nevoie de sprijinul nostru, al tuturor.
Sunt probleme medicale, sociale, sunt probleme de accesibilitate, probleme de integrare cu care se confruntă. Vor să fie activi și să aibă o viață normală, să se miște, să iubească, să muncească, să se plimbe, să facă sport, să poată ajunge unde vor. Să fie independenți. Unul dintre lucrurile dureroase care îi opresc să aibă o viață activă este apariția rănilor cronice, datorită statului prelungit în scaunul rulant sau în pat. Au nevoie de îngrijire specială, de atenție și delicatețe.
Venim în sprijinul persoanelor cu dizabilități locomotorii printr-un program dedicat îngrijirii și prevenirii escarelor. Prin produsele HARTMANN oferite și prin programul de consiliere, ne dorim să îi ușurăm de povara acestor răni cu vindecare greoaie. Le oferim toate produsele necesare îngrijirii rănilor și, mai mult, suntem alături de ei cu toate informațiile necesare prevenirii apariției de noi răni și recunoașterii timpurii a primelor semne, astfel încât să poată preîntâmpina agravarea acestora.
O facem cu ajutorul Fundației Motivation, o organizație cu suflet al cărei scop este, de 25 de ani, acela de a reda libertatea de mișcare persoanelor cu dizabilități locomotorii, prin programe menite să le îi ajute să dobândească independența personală și încrederea că pot face ceea ce își doresc.
Tu cum ajuți? Lasă-te inspirat!
Fapte mici
Credem în puterea faptelor mici! Împreună, constant și din inimă, micile fapte bune construiesc binele cu adevărat mare.
Pentru HARTMANN, platforma de responsabilitate socială Fapte mici înseamnă implicare și construcție pe termen lung. Dăruire. Angajamentul de a aduce schimbarea în mod constant.
Ne îndreptăm cu dragoste spre copiii bolnavi, spre vârstnicii singuri, spre cei care suferă de boli grave sau spre cei care traversează o perioadă dificilă în viață. O facem cu ajutorul organizațiilor dedicate binelui, a căror activitate este în slujba categoriilor vulnerabile. A celor care au cea mai mare nevoie de ajutorul nostru, al tuturor.
Oferim donații în produse de cea mai bună calitate, indispensabile îngrijirii medicale și monitorizării stării de sănătate, în funcție de nevoile grupului vulnerabil și ale organizației partenere.
Mai mult decât atât, vă invităm să descoperiți poveștile emoționante ale celor care fac bine, din organizațiile prietene, ale beneficiarilor, ale pacienților greu încercați, ale medicilor excepționali sau asistentelor, ale voluntarilor sau alte altor persoane cu suflet mare.
Cunoscându-i mai bine, sperăm că veți vrea să ne fiți alături în demersul faptelor mici și bune și să îi ajutați și voi, atât cât puteți.
Credem că binele se construiește pas cu pas și că doar implicându-ne mereu și mereu în cauze care contează putem avea un impact real în viețile oamenilor și în societate.
200 de fapte mici pentru oamenii fără adăpost
Nu le putem vindeca rănile sufletului. Dar le putem trata pe cele ale corpului. Nu le putem dărui o viață fericită, cu tot ce ar avea nevoie. Dar îi putem face să se simtă mai puțin singuri. Oamenii fără adăpost sunt cei mai vulnerabili dintre noi. Cei pe lângă care, adesea, trecem fără să îi vedem.
Asociația Carusel are grijă de oamenii fără adăpost. Oamenii inimoși de la Carusel merg nopțile pe stradă pentru a le oferi un ceai cald, o pătură, ceva de mâncare, un pansament sau un produs medical de care au nevoie. Când au nevoie, îi duc la doctor, le fac buletine provizorii și se asigură că, atât cât se poate, primesc îngrijirea necesară. Îi primesc în adăpostul de noapte și acolo au grijă să nu le lipsească nimic. Mai mult decât atât, le oferă înțelegere, căldură și empatie. Le reamintesc că sunt oameni și că nu sunt singuri.
Nevoile Carusel sunt complexe și constante, pentru că oamenii de care au grijă sunt diverși. E nevoie de produse pentru îngrijirea rănilor, pentru examinare, pentru igienă, pentru diferite proceduri medicale, pentru creșterea calității vieții.
Pentru că faptele mari se susțin cu fapte mici și constante, HARTMANN vine în sprijinul Asociației Carusel tocmai cu acele produse care le sunt utile în activitatea lor de zi cu zi, pe teren, la adăpostul de noapte sau când îi ajută pe oameni să meargă la spital. Donăm astfel produse de cea mai bună calitate, indispensabile îngrijirii și activității lor, precum pansamente pentru răni cronice sau acute, mănuși de examinare, termometre, tensiometre, măști, scutece și multe altele.
200 de fapte mici pentru nou-născuții cu probleme de sănătate
Când un copil se naște cu o problemă gravă de sănătate, există oameni minunați care fac tot posibilul ca micuțul să aibă o șansă la viață. Asociația Inima Copiilor îi ajută pe bebelușii născuți cu malformații cardiace (și nu numai) să primească îngrijirea și tratamentul de care au nevoie.
Asociația Inima Copiilor a construit după cele mai înalte standarde secția de terapie intensivă pentru nou-născuți, la fel și blocul operator pentru cardiochirurgie și neurochirurgie pediatrică din Spitalul Marie Curie. Mai mult decât atât, Inima Copiilor derulează acolo mai multe proiecte și susține în mod permanent activitatea medicală.
O secție de spital nu se construiește și atât. Ea funcționează zi de zi, are nevoie de materiale, de consumabile, de finanțări. Nevoile sale sunt complexe, mai ales când vorbim de zone atât de sensibile cum sunt operațiile și terapia intensivă pentru bebeluși, dar și de un loc unde s-au impus standarde medicale înalte. Un loc unde nu se fac compromisuri. De cele mai mici detalii depinde viața copiilor internați acolo.
Pentru că faptele mari se susțin cu fapte mici și constante, HARTMANN vine în sprijinul Asociației Inima Copiilor tocmai cu acele detalii importante în viața de zi cu zi a unei secții de spital - consumabilele. Donăm astfel produse de cea mai bună calitate, indispensabile îngrijirii bebelușilor și activității medicale, precum pansamente, mănuși de examinare, termometre, măști chirurgicale sau câmpuri sterile.
200 de fapte mici pentru bolnavii cu răni cronice
Dăruim 200 de pachete cu peste 15.000 de produse individuale pentru pansare bolnavilor cu răni cronice, prin Hospice Casa Speranței, cea mai mare organizație din România care se ocupă de îngrijirea paliativă.
Rănile cronice sunt o problemă extrem de serioasă pentru bolnavii imobilizați la pat, pentru cei diabetici, pentru cei cu ulcere venoase și, în general, pentru orice pacient a cărui condiție medicală duce la apariția rănilor care nu se vindecă într-un timp normal. HARTMANN vine cu metode avansate de tratament al rănilor cronice, cu pansamente și soluții inovatoare. În septembrie, pacienții aflați în grija Hospice Casa Speranței primesc pansamente pentru răni cronice și alte produse pentru pansare, pentru un tratament modern și eficient.
200 de fapte mici pentru bătrânii singuri
Dăruim 200 de tensiometre Veroval bătrânilor singuri, cu ajutorul Fundației Principesa Margareta a României, o organizație care răspunde cu suflet vârstnicilor și care aduce generațiile împreună.
Măsurarea corectă a tensiunii arteriale este o provocare pentru vârstnicii din România. Un rezultat corect este cheia pentru o sănătate mai bună, un tratament adecvat și pentru prevenirea riscurilor în cazul fluctuațiilor tensiunii arteriale. În luna octombrie, vârstnicii care se implică în comunitate, în acțiunile și programele realizate de Fundația Principesa Margareta a României, primesc câte un tensiometru modern, complet automat, cu măsurarea pulsului, pentru a ține sub control tensiunea arterială.
200 de fapte mici pentru cei care au pe cineva drag în spital
Dăruim 200 de pachete de vizită celor care au pe cineva drag în spital, cu halate și măști pentru 10.000 de vizite, prin Asociația Dăruiește Viață, organizația care construiește primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, în curtea Spitalului "Marie Curie" din București.
Igiena în spitale este o problemă apăsătoare, cu consecințe grave. De aceea, atât cât stă în puterea noastră, trebuie să o păstrăm și individual, atunci când vizităm pe cineva drag internat. Astfel, în luna noiembrie, 10.000 de vizitatori în șase spitale din România vor primi halate și măști pentru vizită, prin Asociația Dăruiește Viață.
200 de fapte mici pentru copiii aflați în situații vulnerabile
Dăruim 200 de pachete pentru măsurarea temperaturii, fiecare cu termometre Veroval Febră 2 în 1 și Thermoval Kids Flex, copiilor aflați în situații vulnerabile. Facem acest lucru cu ajutorul Asociației MagiCAMP, care îi sprijină pe copiii bolnavi și pe familile acestora, prin tabere de vară, "Magic Home - refugiul părinților" sau consiliere.
Monitorizarea febrei este importantă pentru toți copiii. În special pentru cei aflați în situații vulnerabile, temperatura este un indicator esențial al stării de sănătate. În luna decembrie, copiii ajutați de către Asociația MagiCAMP vor primi termometre performante, care măsoară febra în trei secunde, fără atingere, folosind tehnologia infraroșu.